عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 28 / 10 / 1393
بازدید : 493
نویسنده : sharef zadeh

 

 

شناخت و پذیرفتن ظاهر و تغییرات جسمانی، یکی از موضوعات مهمی است که هر نوجوان دختر در حدود 10 سالگی تا 14 سالگی، با آن دل مشغولی ذهنی بسیاری پیدا می کند . به همین خاطر، بسیاری از دختران در این برهه سنی، به طور محسوسی دچار کمبود اعتماد به نفس می شوند، مدام تصویر بدنی خود را زیر سوال می برند و در مورد چگونگی پذیرش آن شک و تردید بسیار دارند.

همیشه از لوازم آرایشی استفاده می کند

یکی از مهمترین دغدغه های والدین در دوران بلوغ ، آرایش کردن دختران است. بسیاری از والدین از استفاده فرزندشان از لوازم آرایشی شاکی هستند و می گویند ما نمی دانیم با این علاقه فرزندمان چگونه باید برخورد کنیم؟!

با افزایش شناخت و آگاهی درباره بلوغ و ویژگی های این دوران می توان علت علاقه مندی دختران به استفاده از لوازم آرایشی را مشخص نمود. توجه بیش از حد به وضعیت ظاهری و اندام، عمده ترین دلمشغولی ذهنی نوجوانان به خصوص دختران نسبت به خویش است. جنبه های منفی ظاهر، رشد نابرابر اندام ها، بزرگ شدن بینی و... به علت تغییرات نا بهنگام بلوغ است.

دختران با گرایش به استفاده از لوازم آرایشی می خواهند عیوب خود را بپوشانند و جلب توجه و ابراز وجود کنند. به هر میزانی که اعتماد به نفس کمتر باشد شدت تمایل به استفاده از این وسائل بیشتر خواهد بود. به دیگر سخن، اعتماد به نفس مولفه ای است که می تواند ریشه این نوع رفتار دخترانه باشد.

و اینجاست که نقش والدینی پررنگ می شود...

والدین عزیز می توانند:

با شناخت فرزند و با در نظر گرفتن توانمندی های او، الگوهای رفتاری مطلوبی را در فرزندشان ایجاد کنند و اعتماد به نفس آنها را افزایش دهند.

پشت صحنه  لوازم آرایش دختر شما!

برای افزایش اعتماد به نفس دخترتان، راهکارهای زیر را به کار گیرید:

با دخترتان صحبت کنید: دوران بلوغ، دوران حساسی از زندگی است. در این دوره فرزند تان نیازمند توجه ویژه و بیشتری است. سعی کنید روابط عاطفی عمیق تری با آنها برقرار کنید. بهتر است ساعاتی از روز را به گفتگو با فرزندتان اختصاص دهید و درباره وقایعی که در طول روز اتفاق افتاده و یا درباره مسائلی که با آنها مواجه شده و یا متمایل به گفتگو راجع به آنهاست، صحبت کنید. در نشستی صمیمانه و صد البته دوستانه، درباره بلوغ و تغییرات جسمانی این دوران، با دخترتان صحبت کنید. به او کمک کنید به خود باوری برسد و تصویر بدنی مثبتی از خود داشته باشد.

دخترتان را با واقعیت آشنا کنید: گاهی نوجوان دچار آرمان گرایی می شود و تصویر بدنی ایده آلی از خود تصور می کند که چندان به واقع نزدیک نبوده و فرسنگ ها از حقیقت به دور است. دخترتان را با ماهیت واقعی تصاویر تبلیغاتی و مانکن ها آشنا کنید. به آنها بگوئید که بسیاری از عکس های روی مجلات ساختگی، دستکاری شده و محصول برنامه های فتوشاپ هستند. به آنها تفهیم کنید که تناسب اندام دلخواه آنان، نمادی از استانداری غیر واقعی است و تنها شاید درصد اندکی از مردم چنین تناسب اندامی داشته باشند.

خودباوری دخترتان را تقویت کنید: به او یاد دهید که خودش را به مقدار بسیار زیاد دوست داشته باشد. او باید بتواند چه درونی چه ظاهری، آن گونه که به نظر می رسد و یا متمایل است، خود را دوست داشته باشد. به او کمک کنید تا به خود اعتماد داشته باشد و به باور دوست داشتن برسد . اگر دخترتان به چنین خودباوری دست یابد هرگز تحت تاثیر اظهار نظر دیگران و تبلیغات قرار نخواهد گرفت.

ویژگی های مثبت دخترتان را بزرگ نمایی کنید: فرزند شما، در دوران حساس بلوغ، برای کسب اعتماد به نفس نیازمند توجه و حمایت عاطفی والدینش است. از سوی دیگر، شما آن هنگام تاثیر گذار هستید که بتوانید ویژگی های مثبت فرزندتان را ببینید و بگوئید. لذا، با تائید ویژگی های مثبت دخترتان می توانید تغییرهای بنیادینی در شخصیت او ایجاد کنید.

زیبایی دخترتان را تحسین کنید : زیبایی های ظاهری و باطنی او را تشویق کنید. با تمجید از زیبایی دخترتان، نه تنها حس توجه طلب او را اغناء می کنید بلکه وجود او را سرشار از امید و انرژی می کنید. این عبارات مثبت را به دخترتان هدیه کنید:

"از این که امروز توی جمع خوب صحبت کردی، به تو افتخار می کنم"، "این مدل مو بسیار بهت میاد" ،" امروز فوق العاده زیبا شده ای" و...

دخترتان را در آغوش بگیرید: اکنون همچون کودکی اش، دست نوازش بر سرش بکشد و هر از چند گاهی در آغوش تان بفشاریدش. با توجه و بذل محبت می توانید اعتماد او را به خود جلب کنید و در این دوران برزخی که برایش هنوز معنادار نشده است، همراهیش کنید.

سرزنش ممنوع!: نصیحت های مدام، انتقاد، سرزنش، عبارات گزنده و تحقیر کننده، نه تنها منجر به کاهش اعتماد به نفس می شود بلکه باعث خشم، لجاجت و دوری فرزند از شما می شود. پس به افکار، عقاید، باورها و کلام فرزندتان احترام بگذارید و از بیان هر کلام تند و کوبنده پرهیز کنید.

اگر می خواهید دخترتان به جای استفاده از لوازم آرایش به دنبال زیبایی های دیگر باشد ،باید کمی در نحوه ی تربیتی تان تجدید نظر کنید.




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7328
بازدید دیروز : 733
بازدید هفته : 8329
بازدید ماه : 10903
بازدید کل : 1245726
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



RSS

Powered By
loxblog.Com